Rent & Fint i hemmet

Rent och fint i hemmet

Det finns flera olika metoder för att ha det rent och fint hemma. De flesta städar nog ordentligt en gång i veckan. Dammsuger och torkar bort allt damm, tvättar golven och skurar badrummet. Allt det här kan du göra på relativt kort tid om du är väl förberedd. Något annat som underlättar städningen är om hela familjen samarbetar.
 
Till och med små barn kan lära sig plocka undan saker så att du kan städa ordentligt. Alla kan lägga undan sina smutsiga kläder så de inte flyter omkring i sovrummen. I en del familjer har man satsat på en tvättkorg i varje rum. Det har minskat på problemet med smutsiga kläder.
 

Lägg mer tid på viktiga rum

Vissa rum används mer än andra. Det är klart att du nog är i sovrummet allra mest, men det blir inte så smutsigt när du sover. Kök och badrum däremot verkar ha en konstant trafik, och det du gör bidrar till att det måste städas. Det är en bra vana att torka av alla arbetsytor samt matbordet varje dag, med någon form av städprodukt.
 
Samma sak i badrummet. Hela familjen kan torka upp efter sig så att kondens inte stannar kvar. Handfat och toalettstol behöver rengöras med en produkt. Det kan räcka med en veckostädning av dusch och badkar.’
 

Små detaljer för enklare städning

Det är lättare att hålla rent om du hela tiden följer upp. Med andra ord så är det bäst att inte bygga upp ett berg av disk, utan ta det lite vartefter. Då orkar du säkert göra rent diskhon innan du stänger ner köket för kvällen. Andra föredrar att göra lite extra på morgonen, så det känns skönt att komma hem från jobbet. När du är trött och allra helst vill slappa lite på soffan innan du börjar med middagen.
 
En del populära TV-program handlar om att organisera hemmet. Bland annat så menar de här proffsen att alla saker ska ha en given plats. Gärna koordinerat med olika färger eller teman. Du kanske inte vill gå så djupt med organisation men det finns en del visdom i deras teorier. Se till att allting har en plats, annars kan det vara dags att sålla lite.
 

Trivsamt i ett rent hem

Ett råd kan vara att städa på torsdagar. Då kan du börja njuta av helgen i ett rent hem. Du slipper tänka på att dammsuga, och kan istället göra allting annat du längtat efter under veckan. Planera och förbered din städdag så att du är effektiv och inte blir allt för trött. Att skapa trivsel är ett fortlöpande arbete, men så väl värt ansträngningen. Vi kommer gärna med fler tips om hur du kan förenkla processen och ändå ha det riktigt rent omkring dig.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *